Köögiviljad, marjad ja puuviljad - meie toidulaua superkangelased (Tallinna Tervishoiu Kõrgkool)
Koolituse jooksul saab teadmised köögiviljade, puuviljade ja marjade terviseväärtustest ning oskused nende kasutamiseks igapäevases toitumises.
Maht: 9 akad. tundi
- Auditoorne: 6 akad. tundi
- Iseseisev töö: 3 akad. tundi
Hind osalejale: 75 €
Koolitaja: Laine Parts (Tallinna Tervishoiu Kõrgkool)
Õpiväljundid:
- kirjeldab köögiviljade, puuviljade ja marjade kasulikkust organismile;
- teab köögiviljades, puuviljades ja marjades sisaldavate makro- ja mikrotoitainete, kiudainete rolli tervisele;
- koostab tervisliku retsepti, mis põhineb koolitusel käsitletud toidugruppidel;
- rakendab saadud teadmisi oma toidulaua mitmekesistamisel.
Sihtgrupid: Toitumisnõustajad, õed, ämmaemandad, toitumisterapeudid, toitlustajad, tervisejuhid, Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli üliõpilased ja töötajad, tervislikust toitumisest huvitatud inimesed.
Sisukirjeldus ja õppemeetodid:
Koolitus koosneb kolmest loengust, esimene loeng toimub kontaktõppes Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis, teine ja kolmas loeng toimuvad Zoomi keskkonnas. Koolitust toetav mõppematerjal on kättesaadav Moodle’i e-õppekeskkonnas.
Koolituse jooksul õpitakse tundma erinevate köögiviljade, puuviljade ja marjade olulisust toidulaual ning nendes sisaldavate kiudainete, makro- ja mikrotoitainete rolli organismis. Antakse osalejatele praktilisi nõuandeid kuidas lisada rohkem köögivilju, puuvilju ja marju oma igapäeva menüüsse.
Õppijad koostavad iseseisva tööna retsepti, mis sisaldab köögivilju, marju või puuvilju, lisavad sellele foto valminud roast ning kirjaliku selgituse, milliseid tervisekasusid valitud koostisosad pakuvad.
Õpisündmuse teemad:
- Köögiviljade, puuviljade ja marjade tähtsus toidulaual
- Mikro- ja makrotoitained ja nende roll organismis
- Kiudained ja nende roll organismis
- Antioksüdandid, bioaktiivsed ained ja nende toime organismile
- Praktilised näited ja retseptid
Lisainfo ja registreerimine SIIN