Toitumise baaskoolitus I (Tartu Tervishoiu Kõrgkool)
Lisa kalendrisseToitumise baaskoolitus I (Tartu Tervishoiu Kõrgkool)01-09-2025 00:00trueToitumise baaskoolitus I (Tartu Tervishoiu Kõrgkool)Koolituse eesmärgiks on tervishoiu valdkonna spetsialistidel omandada ...Tartu Tervishoiu Kõrgkool (Nooruse tn 5, Tartu)
Toimumiskoht: Tartu Tervishoiu Kõrgkool (Nooruse tn 5, Tartu)
Toimumisaeg: E, 01. September 2025 - R, 12. Juuni 2026
Korraldaja: Tartu Tervishoiu Kõrgkool
Koolituse eesmärgiks on tervishoiu valdkonna spetsialistidel omandada toitumisterapeut (tase 6) kutsele vastavad kompetentsid.
Maht: 553 akadeemilist tundi
Hind: 1985€
Sihtgrupp: tervishoiu valdkonna inimesed, kellel on rakenduskõrgharidus
Nõuded õpingute alustamiseks:
Eeltingimuseks on rakenduskõrgharidus tervishoiu valdkonnaga seonduvas erialas (õendus, ämmaemandus, füsioteraapia, tegevusteraapia jt), mis tagab teadmised/oskused järgmistes valdkondades:
- anatoomia (algtase);
- füsioloogia (kesktase);
- biokeemia (kesktase);
- seedimine ja imendumine;
- terviseprobleemide individuaalsus, neid mõjutavad toitumuslikud jm eluviisi faktorid.
Õpiväljundid:
Koolituse läbides õppija:
- hindab kliendi individuaalseid toitumusikke vajadusi arvestades tema tervislikku seisundit, ravi, eluviisi (sh kehalise aktiivsuse tase);
- oskab kasutada toidupäeviku andmeid ja nõustada klienti selle koostamisel;
- püstitab koostöös kliendiga toitumise ja elustiiliga seotud hinnatavad, realistlikud ja kliendi vajadusest lähtuvad lühi- ja pikaajalised eesmärgid;
- koostab vastavalt püstitatud eesmärkidele kliendile sobiva toitumis- ja tegevuskava, arvestades tasakaalustatud ja rahvusspetsiifilisi toitumissoovitusi, kehalise aktiivsuse taset ning kliendi individuaalseid ja haiguspuhuseid vajadusi;
- toetab ja võimestab klienti ja/või tema võrgustiku liikmeid kliendile sobivate terapeutiliste sekkumiste puhul (sh eridieet, lisatoitainete kasutamine, elulaadi sh kehalise aktiivsuse taseme muutused jm);
- analüüsib sekkumise tulemusi ja teeb kokkuvõtte, arvestades kliendiga koos püstitatud eesmärke, vajadusel korrigeerib toitumis- ja tegevuskava;
- suhtleb viisakalt tulles toime erinevate (konflikt)situatsioonidega, kasutades sobivat intervjueerimise ning nõustamise tehnikat, suhtlusviisi ja lähtudes eetikakoodeksist ja andmekaitsest;
- loeb analüüsivalt erialast teaduslikku kirjandust on kursis erialaste tõenduspõhiste teadusuuringute tulemustega.
Koolitajad:
- Külli Holsting - Toitumisterapeut, Eesti Toitumisnõustajate -ja terapeutide Ühendus
- Katrin Tint - Psühholoog, õppejõud Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis
- Hanna-Liis Lepp – Kliinilise toitumise arst-konsultant, Põhja-Eesti Regionaalhaigla
- Katrin Laikoja – Eesti Maaülikooli lektor (toiduohutus)
- Mari Reinik – Tartu Ülikool, keemiaosakond, doktorantuur. Riigi Laboriuuringute ja Riskihindamise Keskus
- Kristel Ehala-Aleksejev - Tartu Ülikooli arstiteaduskond, doktoriõpe reproduktiivmeditsiinis. Arst-õppejõud
- Ivi Vaher – Tartu Ülikool, Liikumis- ja sporditeadused (MA). Füsioteraapia eriala õppejõud, Tartu Tervishoiu Kõrgkool
- Ester Jaansoo – Tartu Tervishoiu Kõrgkool, Rakenduskõrgharidus (tervisekaitse spetsialist), Tervisekaitse spetsialisti eriala õppejõud, Tartu Tervishoiu Kõrgkool
- Kristi Vahur – Tartu Ülikool, Rahvatervis (MA). Tervisekaitse spetsialisti eriala õppejõud, Tartu Tervishoiu Kõrgkool
- Helen Udras – Tartu Ülikool, Filosoofiadoktor (mikrobiloogia). Tervisekaitse spetsialisti eriala õppejõud, Tartu Tervishoiu Kõrgkool
- Inga Ploomipuu – Tartu Ülikool, MSc keemias, keemiahariduse erialal. Tervisekaitse spetsialisti eriala õppejõud, Tartu Tervishoiu Kõrgkool
- Sirje Sammul – Tartu Ülikool, Rahvatervis (MA). Õe eriala õppejõud, Tartu Tervishoiu Kõrgkool
- Janika Pael – Tartu Ülikool, Terviseteadus (MA). Õenduse eriala õppejõud, Tartu Tervishoiu Kõrgkool
- Mai Treial – MSc proviisor. Õppejõud Tartu Tervishoiu Kõrgkool
- Maarja Randväli - Diabeediõde, MTÜ Diabeedispetsialistid
- Aive Antson - Eesti Tsöliaakia Selts, juhatuse esimees
- Diana Liivola - Söömishäirete õde, Tartu Ülikooli Kliinikum
Lisainfo ja registreerimine SIIN