Ravijuhendi koolitus: aktiivsus- ja tähelepanuhäire diagnoosimise ning ravi põhimõtted

Videokoolitust on oodatud vaatama perearstid, õed, psühhiaatrid, psühholoogid, üldarstid ja teised teemast huvitatud meditsiinitöötajad.

 

Aktiivsus- ja tähelepanuhäire (ATH) on psüühikahäire, mille puhul inimesel on raskusi  tähelepanu hoidmisel, suunamisel ja/või emotsioonide, käitumise juhtimisel ning sellest tulenevad toimetulekuraskused. Eristatakse kolme  vormi: tähelepanematuse vorm, hüperaktiivsuse ja/või impulsiivsusega vorm ning segavorm – esinevad nii tähelepanematus kui hüperaktiivsus ja impulsiivsus. Eestis pole ATH tõenduspõhiseid ravijuhendeid seni avaldatud. Eestis on senini puudunud ühtlustatud käsitlus ATH esmakordseks diagnoosimiseks täiskasvanueas, mille tõttu on diagnoos ja vajalik ravi sageli hilinenud. Ravijuhendi koostamise eesmärk on koondada tõenduspõhine teave ATH diagnoosimise ja ravi parandamiseks nii lapse-, nooruki -kui ka täiskasvanueas, medikamentoosse jätkuravi võimekuse loomiseks esmatasandil ja ravivalikute suurendamiseks. Juhend on mõeldud kasutamiseks psühhiaatritele, perearstidele, õdedele, psühholoogidele ning üld- ja muudele eriarstidele. Juhend käsitleb ATH esmast hindamist, ATH diagnoosimist, medikamentoosset ravi ja mittemedikamentoosset
sekkumist.

Ravijuhendi leiate veebiaadressilt www.ravijuhend.ee

 

Videokoolitust modereerib Ruth Estrin, Rapla Perearstikeskuse pereõde, ravijuhendi töörühma liige. Lektoriteks on Ruth Estrin, Rapla Perearstikeskuse pereõde, ravijuhendi töörühma liige, Maire Suurkivi, Sõmeru Perearstikeskuse perearst, Irja Ivarinen, PSI Laste ja noorukite psühhiaatria keskuse laste ja noorukite psühhiaater ning Lille Uibo, E.G.U. Erapraksise psühhiaater, psühhoterapeut.

 

Videokoolitus on vaadatav ning täiendkoolituspunkte on võimalik teenida kuni 05.01.2025.

Kui soovite täiendkoolituspunkte, siis palun täitke peale video vaatamist küsimustik, mille põhjal väljastatakse Teile tunnistus. Tunnistuse väljastamiseks peab õigeid vastuseid olema vähemalt 75%.

Ajavahemikus 10. juuli-12. august täidetud küsimustike eest väljastatakse tunnistused augustikuu teises pooles!

NB! Videokoolitus on tasuta, aga video nägemiseks logige sisse oma med24 kasutajakontole, lisage koolitus ostukorvi ja täitke vajalikud andmed. Kui teil veel pole Med24 kasutajakontot, siis saate end kasutajaks registreerida SIIN. Küsimuste korral võtke meiega ühendust meilil konverentsid@celsius.ee.

Korraldaja: Tervisekassa, Celsius Healthcare
Sihtrühm: arst, muu tervishoiutöötaja, õde
Täienduspunkte: 5
Hinnanguline ajakulu: 3 t 33 min

Seda haridusalast tegevust rahastab Tervisekassa.

Ravijuhendi koolitus: aktiivsus- ja tähelepanuhäire diagnoosimise ning ravi põhimõtted
Ravijuhendi koolitus: aktiivsus- ja tähelepanuhäire diagnoosimise ning ravi põhimõtted