Köögiviljad, puuviljad ja marjad - olulised tegijad toidulaual (Tallinna Tervishoiu Kõrgkool)

Lisa kalendrisseKöögiviljad, puuviljad ja marjad - olulised tegijad toidulaual (Tallinna Tervishoiu Kõrgkool)09-09-2024 00:00trueKöögiviljad, puuviljad ja marjad - olulised tegijad toidulaual (Tallinna Tervishoiu Kõrgkool)Kursus keskendub teaduspõhistele teadmistele ning annab osalejatele ...Tallinna Tervishoiu Kõrgkool (Kännu 67, Tallinn)

Toimumiskoht: Tallinna Tervishoiu Kõrgkool (Kännu 67, Tallinn)
Toimumisaeg: E, 09. September 2024 - E, 23. September 2024
Korraldaja: Tallinna Tervishoiu Kõrgkool

Kursus keskendub teaduspõhistele teadmistele ning annab osalejatele praktilisi vahendeid tervislikuma toitumise saavutamiseks. Koolitus aitab osalejatel paremini mõista, kuidas köögiviljad, puuviljad ja marjad võivad olla olulised tegijad meie toidulaual.

Maht: 10 akad. tundi

  • Auditoorne: 6 akad. tundi
  • Iseseisev töö: 4 akad. tundi

1. koolituspäev (09.09.2024 16:00 - 09.09.2024 17:30)

2. koolituspäev (16.09.2024 16:00 - 16.09.2024 17:30)

3. koolituspäev (23.09.2024 16:00 - 23.09.2024 17:30)

Hind osalejale: 120 €

Koolitajad: Laine Parts (Tallinna Tervishoiu Kõrgkool)

Õpiväljundid:

  • mõistab köögiviljade, puuviljade ja marjade olulisust toidulaual
  • teab köögiviljades, puuviljades ja marjades sisaldavate makro- ja mikrotoitainete rolli tervisele;
  • teab, kuidas kiudained mõjutavad seedimist ja soolemikrobioomi tervist;
  • teab millised toiduained on kiudainerikkad;
  • oskab lisada rohkem köögivilju, puuvilju ja marju oma igapäevasesse menüüsse. 

Sihtgrupid: Kõik tervislikust toitumisest huvitatud isikud.

Eesmärgid: Tõsta osalejate teadlikkust köögiviljade, puuviljade ja marjade olulisusest toidulaual ning nendes sisaldavate makro- ja mikrotoitainete rollist tervisele. Anda osalejatele teadmisi ja praktilisi nõuandeid, kuidas lisada rohkem köögivilju, puuvilju ja marju oma igapäeva menüüsse.

Sisukirjeldus:

Paljud terviseprobleemid saavad alguse sellest, et meie keha ei saa toiduga kõiki vajalikke toitaineid. Toitumisstatistika ja toitumisnõustajate igapäevatöö näitavad selgelt, et köögiviljade, puuviljade ja marjade tarbimine jääb paljudel meist alla soovitusliku taseme, mistõttu organism ei saa piisavalt antioksüdante, fütotoitaineid, vitamiine ja mineraale. Koolitus annab osalejatele nii teoreetilised teadmised kui ka praktilised oskused, kuidas suurendada nende elutähtsate toiduainete tarbimist. Koolituse jooksul õpite tundma erinevate köögiviljade, puuviljade ja marjade tervislikke omadusi ning kuidas neid hõlpsasti oma igapäevasesse toitumisse integreerida. Nende teadmiste omandamine on esimene samm Sinu tervislikuma elu suunas!

Õpisündmuse teemad:

  • Köögiviljade, puuviljade ja marjade tähtsus toidulaual. Miks peaksime neid rohkem tarbima?
  • Makrotoitained (süsivesikud, valgud, rasvad) köögiviljades, puuviljades ja marjades
  • Mikrotoitained (vitamiinid, mineraalained) ja nende roll tervis hoidmises
  • Fütotoitained (antioksüdandid, flavonoidid jne)
  • Kiudainete olulisus seedimisele ja soolemikrobioomi tervisele
  • Toitumisstatistika ja väljakutsed. Miks on tarbimine sageli vähene ja ühekülgne?
  • Nutikad viisid toidulaua rikastamiseks 

Lisainfo ja registreerimine SIIN