Hapendatud köögiviljad parandavad tuntavalt soolestiku tervist
Madis Filippov
madis@celsius.ee
Eesti teadlaste värske uuring näitab, et fermenteeritud ehk hapendatud köögiviljade, näiteks hapendatud porgandi ja kimchi regulaarne söömine parandab tuntavalt meie soolestiku tervist ja isegi rakkude üldist seisukorda.
OECD terviseülevaade 2025: millised väljakutsed seisavad ees?
Uudised OECD ehk Majandusliku Koostöö ja Arengu Organisatsioon on 38 liikmesriiki koondav rahvusvaheline organisatsioon, mille eesmärk on toetada riike majandusliku ja sotsiaalse heaolu edendamisel. OECD ülesanne ei ole olla poliitiline mõjutaja, vaid pakkuda usaldusväärset andmebaasi, süstemaatilist analüüsi ning teaduspõhiseid soovitusi, mis aitavad riikidel teha tõenduspõhiseid otsuseid. Just seetõttu on OECD statistikad ja raportid tervishoiuvaldkonnas maailma mõjukaimate võrdlusaluste hulgas.