Eesti toidu soola- ja suhkrusisaldus väheneb vaevaliselt
Madis Filippov
madis@celsius.ee
Tervise Arengu Instituudi (TAI) avaldatud värskest pakendipõhise toidu koostise uuringu raportist selgub, et toidu koostis ja toodete sortiment on kahe uuringuaasta võrdluses palju muutunud, kuid paraku ei saa väita, et soola, suhkru või küllastunud rasvhapete sisaldus toodetes oleks vähenenud. Mitmete toitude alagruppides on antud toitainete sisaldus tõusnud.
Rahvusülikooli 106. aastapäeva aktusel peab akadeemilise loengu Nobeli preemia laureaat Svante Pääbo
Uudised 1. detsembril kell 12.00 toimub Tartu Ülikooli aulas rahvusülikooli 106. aastapäeva aktus, kus ülikooli audoktor professor Svante Pääbo peab akadeemilise loengu „About Neandertals, and how they live on in many of us“ („Neandertallastest ja kuidas nad paljudes meis edasi elavad“).