Eesti toidu soola- ja suhkrusisaldus väheneb vaevaliselt

Madis Filippov
madis@celsius.ee
Tervise Arengu Instituudi (TAI) avaldatud värskest pakendipõhise toidu koostise uuringu raportist selgub, et toidu koostis ja toodete sortiment on kahe uuringuaasta võrdluses palju muutunud, kuid paraku ei saa väita, et soola, suhkru või küllastunud rasvhapete sisaldus toodetes oleks vähenenud. Mitmete toitude alagruppides on antud toitainete sisaldus tõusnud.

KEELEBARJÄÄR TERVISHOIUS | Kahjulik patsiendi tervisele, kurnav tervishoiutöötajale ja kallis riigi rahakotile
Uudised Eesti Arstiteadusüliõpilaste Selts (EAÜS) viis läbi tervishoiusüsteemi keelebarjääri uuringu ning tuvastas, et kui siiani on üldiseks arvamuseks olnud, et vaid noored ei oska vene keelt, siis tegelikult ei oska seda enam piisavalt ka keskealised.
Joller: ühendhaigla on vajalik, olen valmis linnaga ühise aktsiaseltsi moodustamiseks läbirääkimisi jätkama
Uudised Sotsiaalministeerium tutvustas tänasel valitsuskabineti nõupidamisel kava luua eriarstiabi tippkeskus, mille jaoks ühendatakse Tallinna linnale kuuluvad Ida-Tallinna Keskhaigla (ITK), Lääne-Tallinna Keskhaigla (LTKH), Tallinna Lastehaigla ja riigi omanduses olev Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH).