Eesti toidu soola- ja suhkrusisaldus väheneb vaevaliselt

Madis Filippov
madis@celsius.ee
Tervise Arengu Instituudi (TAI) avaldatud värskest pakendipõhise toidu koostise uuringu raportist selgub, et toidu koostis ja toodete sortiment on kahe uuringuaasta võrdluses palju muutunud, kuid paraku ei saa väita, et soola, suhkru või küllastunud rasvhapete sisaldus toodetes oleks vähenenud. Mitmete toitude alagruppides on antud toitainete sisaldus tõusnud.

Patsientidel on nüüd võimalik Viljandi haiglat teavitada ka ohutusjuhtumitest
Uudised Sel nädalal, 10.-16. märtsil tähistatakse rahvusvaheliselt patsiendiohutuse teadlikkustamise nädalat, mille raames on Viljandi haigla laiendanud võimalusi haiglale tagasiside andmiseks. Kui seni on patsiendid ja nende lähedased saanud oma kogemusi jagada tänusõnade, ettepanekute ja kaebuste näol ning rahuloluuuringutes, siis nüüd on võimalik anda eraldi teada ka patsiendiohutusjuhtumistest.