Eesti toidu soola- ja suhkrusisaldus väheneb vaevaliselt

Madis Filippov
madis@celsius.ee
Tervise Arengu Instituudi (TAI) avaldatud värskest pakendipõhise toidu koostise uuringu raportist selgub, et toidu koostis ja toodete sortiment on kahe uuringuaasta võrdluses palju muutunud, kuid paraku ei saa väita, et soola, suhkru või küllastunud rasvhapete sisaldus toodetes oleks vähenenud. Mitmete toitude alagruppides on antud toitainete sisaldus tõusnud.

Uuring seostab kehvade biomeditsiiniartiklite tulva tehisaru võidukäiguga
Uudised Sajad uued teadusartiklid paistavad järgivat oma ülesehituseslt täpselt sama meelevaldset malli, osutab Ühendkuningriigi teadlaste uuring. Tööd kirjeldavad eksitaval moel kokkulanevusi raskete tervisemurede ja üksikute tegurite, näiteks kitsaste vanusevahemike, vahel, toetudes ainult suurtele avalikele andmekogudele.