Eesti toidu soola- ja suhkrusisaldus väheneb vaevaliselt
Madis Filippov
madis@celsius.ee
Tervise Arengu Instituudi (TAI) avaldatud värskest pakendipõhise toidu koostise uuringu raportist selgub, et toidu koostis ja toodete sortiment on kahe uuringuaasta võrdluses palju muutunud, kuid paraku ei saa väita, et soola, suhkru või küllastunud rasvhapete sisaldus toodetes oleks vähenenud. Mitmete toitude alagruppides on antud toitainete sisaldus tõusnud.
Ravimiteaduse õppekava avamine lükkub edasi
Farmaatsia Farmaatsia instituut kavandab senise viieaastase integreeritud proviisoriõppe ajakohastamist ravimiteaduse õppekavaks. Kuigi esialgu loodeti uuendatud õppekava avada juba tuleval õppeaastal, lükkub see seadusandlusest tulenevatel põhjustel edasi. Kõige varem saavad tudengid õppekavale kandideerida 2027. aasta sügiseks.