Eesti toidu soola- ja suhkrusisaldus väheneb vaevaliselt

Madis Filippov
madis@celsius.ee
Tervise Arengu Instituudi (TAI) avaldatud värskest pakendipõhise toidu koostise uuringu raportist selgub, et toidu koostis ja toodete sortiment on kahe uuringuaasta võrdluses palju muutunud, kuid paraku ei saa väita, et soola, suhkru või küllastunud rasvhapete sisaldus toodetes oleks vähenenud. Mitmete toitude alagruppides on antud toitainete sisaldus tõusnud.

Laane: tehisaru aitab teha perearstide nimistud suuremaks
Uudised Peatselt ametist lahkuv tervisekassa juhatuse esimees Rain Laane viis tervisekassa nõukogu ette plaani, kuidas tervishoiusüsteemi rahakriisist välja tuua. Laane selgitas, et perearstide nimistud lähevad suuremaks, sest arstid hakkavad kasutama tehisarusüsteemi, mis muudab nende töö kiiremaks.