Eesti toidu soola- ja suhkrusisaldus väheneb vaevaliselt

Madis Filippov
madis@celsius.ee
Tervise Arengu Instituudi (TAI) avaldatud värskest pakendipõhise toidu koostise uuringu raportist selgub, et toidu koostis ja toodete sortiment on kahe uuringuaasta võrdluses palju muutunud, kuid paraku ei saa väita, et soola, suhkru või küllastunud rasvhapete sisaldus toodetes oleks vähenenud. Mitmete toitude alagruppides on antud toitainete sisaldus tõusnud.

Narvas on avalikku ruumi paigaldatud defibrillaatoritega päästetud mitu inimelu
Uudised Tänu Narva Haigla, mittetulundusühingu Iga Elu ja SA Narva Linna Arendus koostööle on Narva paigaldatud 60 defibrillaatorit, neist kolm asuvad tänavatel. Lisaks sellele on alates 2022. aastast sihtotstarbeliste projektide raames tasuta elustamiskoolituse läbinud 665 Narva elanikku.