Toitumist korrigeerides saab vähendada depressiooni ja käitumishäirete tekke riski

Mariheleen Rostok

rahvatervishoiu magistrant, TÜ peremeditsiini ja rahvatervishoiu instituut

Inga Villa

lektor, TÜ peremeditsiini ja rahvatervishoiu instituut

Eha Nurk

seire ja hindamise osakonna juhataja, Tervise Arengu Instituut
Suurendades ja mitmekesistades köögiviljade ning vähendades suhkrurikaste toiduainete osakaalu laste toidulaual on tõenäoliselt võimalik vähendada depressiooni ja käitumishäirete tekke riski hilisemas elus, kinnitab Mariheleen Rostoki 2017. aastal Tartu Ülikooli peremeditsiini ja rahvatervishoiu instituudis kaitstud magistritöö „Toitumise seosed psühholoogilise ja emotsionaalse heaoluga 2–9aastastel Eesti lastel“.    

Artikli täismahus lugemiseks peate Med24.ee sisse logima:

Registreeru kasutajaks