Suhkru ja tärklise välistamine aitab soole ärritussündroomi korral sama hästi kui FODMAP

Piret Rospu
med24@med24.ee
Soole ärritussündroomi sümptomid vähenesid suhkru ja tärklise söömise vähendamise korral sama hästi, kui madalate FODMAP-ide sisaldusega dieedi järgimisel. Samal ajal tõi suhkru ja tärklise vähendamine menüüs kaasa suurema kaalulanguse ja väiksema suhkrunälja.

Lasteaedades ja koolides hakatakse pakkuma tervislikumat toitu
Uudised Sotsiaalministeerium soovib muuta lasteaedade ja koolide toidu tervislikumaks ja mitmekesisemaks ning seetõttu uuendatakse ka menüüde põhimõtteid. Alates septembrist pööratakse rohkem tähelepanu marjadele, köögiviljadele ja kalale ning vähendatakse soola, lisatud suhkru ja töödeldud toidu osakaalu.