
Janne Lauk: tasakaalukus on oluline nii toidulaual kui ka tervisesõnumites
Uudised Tervisekommunikatsioonis on oluline rääkida riskidest proportsionaalselt ja mitte tekitada põhjendamatut paanikat. Kuigi töödeldud lihatooted, sealhulgas suitsutatud liha, on liigitatud esimese grupi kantserogeenide hulka, siis pole korrektne kõrvutada lihatoodete vähiriski näiteks asbesti või tubakasuitsu omaga, kirjutab TAI toitumise valdkonna juht Janne Lauk.
Tartu Ülikool on ainus teadusasutus Eestis, mis on positiivselt evalveeritud kõigis kuues teadusvaldkonnas
Uudised 23. mail kinnitati Eesti teadus- ja arendustegevuse välishindamise ehk evalveerimise tulemused. Tartu Ülikool sai Eestis ainsana positiivse hinnangu kõigis kuues hindamise valdkonnas: loodusteadused, tehnika ja tehnoloogia, arsti- ja terviseteadused, põllumajandusteadused ja veterinaaria, sotsiaalteadused ning humanitaarteadused ja kunstid.
Kas Euroopa tervishoid suudab ajaga kaasas käia? Uuenduslik ravi vajab kiiremat teed patsientideni
Partnerite uudised OECD värskes aruandes „Health at a Glance 2024“ prognoositakse, et aastaks 2050 on Euroopa Liidus (EL) üle 65-aastaseid inimesi juba kolmandik elanikkonnast. Kui lisada sellele elustiiliga seotud riskitegurid ja sotsiaalmajanduslikud erinevused, on selge, et Euroopa peab kiiresti ajakohastama oma tervishoiusüsteeme, et parandada patsientide elukvaliteeti.
Kuressaare haigla uuenenud kirurgiaosakond pakub patsientidele mugavust ja privaatsust
Uudised Maikuu keskpaigas avati Kuressaare Haiglas pidulikult kirurgiaosakond, mis läbis kümne kuu jooksul põhjaliku uuenduskuuri. Tegemist on olulise sammuga Saaremaa tervishoiuteenuste kvaliteedi tõstmisel, sest värskenduskuur ei puudutanud ainult sisekujundust, vaid ka mitmeid tehnilisi ja patsientide heaolu ja privaatsust silmas pidavaid lahendusi.