Eesti toidu soola- ja suhkrusisaldus väheneb vaevaliselt

Madis Filippov
madis@celsius.ee
Tervise Arengu Instituudi (TAI) avaldatud värskest pakendipõhise toidu koostise uuringu raportist selgub, et toidu koostis ja toodete sortiment on kahe uuringuaasta võrdluses palju muutunud, kuid paraku ei saa väita, et soola, suhkru või küllastunud rasvhapete sisaldus toodetes oleks vähenenud. Mitmete toitude alagruppides on antud toitainete sisaldus tõusnud.

Terviseandmete kompass 2025: nähtamatu väärtus, mis kujundab innovatsiooni
Uudised 16. oktoobril 2025 toimus Metroserdi rakendusuuringute keskuse eestvedamisel esimene veebiseminar sarjast „Terviseandmete kompass“, mis tõi kokku teadlased, ettevõtjad ja poliitikakujundajad. Arutleti, kuidas terviseandmetest saab luua teaduspõhise innovatsiooni ja usaldusväärse koostööplatvormi.
DOKTORITÖÖ | Farmakoteraapia tulemuste parandamine psühhiaatriliste ja kardiovaskulaarsete haiguste korral
Uudised Esmaspäeval, 3. novembril kaitseb Hanna Maria Kariis Tartu Ülikoolis psühhiaatrilise genoomika erialal doktoritööd „Farmakoteraapia tulemuste parandamine psühhiaatriliste ja kardiovaskulaarsete haiguste korral".