Eesti toidu soola- ja suhkrusisaldus väheneb vaevaliselt

Madis Filippov
madis@celsius.ee
Tervise Arengu Instituudi (TAI) avaldatud värskest pakendipõhise toidu koostise uuringu raportist selgub, et toidu koostis ja toodete sortiment on kahe uuringuaasta võrdluses palju muutunud, kuid paraku ei saa väita, et soola, suhkru või küllastunud rasvhapete sisaldus toodetes oleks vähenenud. Mitmete toitude alagruppides on antud toitainete sisaldus tõusnud.

Ravimiamet selgitab: nõuded meditsiiniseadmete ümberpakendamisele ja -märgistamisele
Uudised Meditsiiniseadmete ja in vitro diagnostikameditsiiniseadmete turustamisel võib ettevõtjatel tekkida vajadus seadme teabe tõlkimiseks (kasutusjuhend ja märgistus) või pakendi muutmiseks. Euroopa Liidu määruste kohaselt võivad sellised tegevused teatud juhtudel kaasa tuua tootja kohustused ka juhul, kui ettevõtja ei ole seadme algne tootja.