Eesti toidu soola- ja suhkrusisaldus väheneb vaevaliselt

Madis Filippov
madis@celsius.ee
Tervise Arengu Instituudi (TAI) avaldatud värskest pakendipõhise toidu koostise uuringu raportist selgub, et toidu koostis ja toodete sortiment on kahe uuringuaasta võrdluses palju muutunud, kuid paraku ei saa väita, et soola, suhkru või küllastunud rasvhapete sisaldus toodetes oleks vähenenud. Mitmete toitude alagruppides on antud toitainete sisaldus tõusnud.

Viis Eesti haiglat lõid ühiste huvide osas koostöö tegemiseks konsortsiumi
Uudised Viljandi, Narva, Kuressaare, Rakvere ja Järvamaa haigla sõlmisid neljapäeval ühishuvide konsortsiumi loomiseks lepingu. Konsortsiumi eesmärk on koordineeritult kulusid optimeerida ja arendada haiglate omavahelist koostööd.