Eesti toidu soola- ja suhkrusisaldus väheneb vaevaliselt

Madis Filippov
madis@celsius.ee
Tervise Arengu Instituudi (TAI) avaldatud värskest pakendipõhise toidu koostise uuringu raportist selgub, et toidu koostis ja toodete sortiment on kahe uuringuaasta võrdluses palju muutunud, kuid paraku ei saa väita, et soola, suhkru või küllastunud rasvhapete sisaldus toodetes oleks vähenenud. Mitmete toitude alagruppides on antud toitainete sisaldus tõusnud.

Joller: uued ravimeetodid peavad patsientideni jõudma kiiremini
Uudised Peame Euroopas kiirendama kliiniliste uuringute lubade andmist ja laiendama nende geograafilist haaret, et tuua uuenduslikud ravimeetodid kiiremini patsientideni. Samal ajal tuleb tagada ka ravimite parem kättesaadavus ja ennetada tarneraskusi, rõhutas sotsiaalminister Karmen Joller täna Kopenhaagenis toimunud ELi terviseministrite kohtumisel.